EHF – en kjedereaksjon

Du husker kanskje begrepet kjedereaksjon fra fysikktimene? Når en prosess når kritisk masse, begynner den å gå av seg selv.

Nå begynner EHF-faktura å nå kritisk masse i Norge!

Hvordan? Jo, blant annet fordi økonomisystemet vårt nå automatisk foreslår bruk av EHF-faktura når vi oppretter en ny kunde.

EHF

Hver gang vi oppretter en ny kunde, sjekker systemet om kunden ligger i det nasjonale ELMA-registeret som mottager av EHF-faktura. Gjør kunden det, skrus EHF automatisk på. Uten at vi ofrer det en tanke. Effekten av dette er at stadig flere av våre kunder begynner å motta elektronisk faktura fra oss.

Når alle økonomisystemer fungerer slik, vil jo stadig flere både sende og motta elektronisk faktura. Her kan du prøve DIFIs veileder til EHF-faktura på 1-2-3.

Dette er en kjedereaksjon, og det er akkurat det vi ønsker oss for denne typen endringer. Vi vil at prosessen holdes i gang av seg selv og vokse til det åpne og fritt tilgjengelige EHF-formatet brukes av alle. Vi vil vekk fra papir- og PDF-baserte fakturaer og over på helelektroniske faktureringsprosesser.

Så nå må du legge press på din leverandør av økonomisystem: Gjør ditt system samme sjekk når du oppretter en ny kunde?