Heldagskurs for kommunen

IMG_1712b
Litt av 2500 kvadratkilometer store Nore og Uvdal kommune, her sett fra Djupegrønuten

Du trodde kanskje at heldagskurs i offentlige anskaffelser var kjedelige?

Det hadde du ikke tenkt hvis du hadde vært flue på veggen i kommunestyresalen i Nore og Uvdal kommune sist uke. Her var rundt 30 kommuneansatte med innkjøpsansvar samlet for å lære mer om offentlige anskaffelser.

Nore og Uvdal er en sammenslått kommune med rundt 2500 innbyggere øverst i Numedalen i Buskerud. Kommunale tjenester leveres av rundt 100 kommuneansatte, hvorav altså ca 30 har en eller annen form for bestillings- eller innkjøpsansvar. Kommunen har også en egen koordinator for innkjøp, men desverre bare i deltidsstilling. Da blir det mye å passe på – uansett om kommunen er stor eller liten. Dermed inviterte saksbehandler Gro Espeseth Grøtjorden, som altså er ansvarlig for koordinering av innkjøp i kommunen, oss i Innkjøpskontoret AS til å holde heldagskurs.

Vi satte opp en agenda sammen med Gro, slik at kurset skulle passe best mulig med det hun så behov for. Kurset ble delt inn i flere deler. Først gikk vi igjennom regelverket for offentlige anskaffelser på et helt grunnleggende nivå, slik at vi var helt sikre på at alle hang med. Deretter gikk vi inn i detalj på hvordan man gjennomfører anskaffelser i henhold til forskriftens del I, II og III. Det ble også tid til en rask gjennomgang av elektroniske verktøy, spesielt eHandel. En av deltagerne på kurset var arkivansvarlig, og han hadde mange gode innspill underveis. Det er jo en fast saksgang i innkjøpsprosesser og kommunen hadde en egen rutinebeskrivelse for arkivering av anskaffelser. Det er det mange kommuner som mangler. Sivilingeniør på teknisk avdeling, Steinar Bergerud supplerte også med sine erfaringer fra mange år med offentlige anskaffelser for kommunen.

Prøv vår oversikt over offentlige anskaffelser
Prøv vår oversikt over offentlige anskaffelser

Det var en engasjert gjeng vi møtte – fra første øyeblikk haglet det med spørsmål og kommentarer. Alle var opptatt av å gjøre dette riktig, men de var også opptatt av å forstå handlingsrommet regelverket faktisk gir. Det ble etterhvert ganske mange dilemmaer og vriene tolkningsspørsmål – akkurat slike ting vi i Innkjøpskontoret faktisk lever og ånder for å gjøre enklere.

Kurset vårt baserer seg på en egenutviklet oversikt over loven og forskriften. Den gjør det enklere å forstå regelverket, og fungerer som en praktisk huskeliste for det aller viktigste. Du kan laste den ned gratis og bruke den selv.

I etterkant av kurset sendte vi ut en spørreundersøkelse og svarene vi fikk bekreftet det vi følte i kommunestyresalen – dette var fulltreffer!

– Det var to kjempeflinke forelesere med veldig god kunnskap om offentlige anskaffelser vi fikk på besøk, sier Gro Espeseth Grøtjorden.

Vil du at vi skal komme til din kommune og gjøre det samme? Ta kontakt så lager vi et skreddersydd opplegg for deg også!