Mercell kjøper Tendsign

Mercell har nå også kjøpt opp Tendsign. Det melder Oslo Børs og Dagens Næringsliv i dag. Det betyr at de nå eier alle de større KGV-verktøyene som benyttes i Norge og Sverige.

Det er holdingselskapet bak KGV-verktøyet Mercell som står bak oppkjøpet.

Fra før av har Mercell kjøpt opp EU-Supply Som kjent kjøpte Visma i sin tid også opp verktøyet Amesto. Følgelig har konkurransegjennomføringsverktøyene EU-Supply, Amesto, Tendsign og Mercell nå samme eiere. Ja, og du vet vel forresten hvem som drifter Doffin? Jo, det er EU-Supply. Både Mercell og Visma har også drevet med anbudsvarsling, og nå er begge selskapene under samme paraply.

Ergo: Driften av Doffin, KGV og anbudsvarsling er nå på en og samme eier i Norge.

Vi har spurt før og vi spør igjen: er dette gode nyheter for deg som bruker?

Ikke nødvendigvis, men det kommer veldig an på hvordan Mercell forvalter det de har skaffet seg. De tre KGV-verktøyene har særegenheter som antageligvis ville gjort brukerne av alle tre systemer ganske så forbannet hvis «deres» system plutselig ble borte. Doffin skal dessuten snart ut på anbud igjen. Hvordan vil den konkurransen fungere når en aktør eier både dagens Doffin og all denne funksjonaliteten rundt?

Heldigvis finnes det alternativer til Mercell, også utenfor verktøyene de nå har kjøpt opp. Hvis Mercell ikke spiller kortene sine riktig, kan vi ikke se bort ifra at andre aktører kan dukke opp på banen…

Den som anskaffer får se.