Doffin tar juleferie

test2

OPPDATERING 6. des: Du må ha sendt inn Del III-kunngjøringene dine innen utgangen av 19. desember for å være garantert kunngjøring i år (etter gjeldende regelverk). I praksis er altså Doffin stengt fra 19. desember til 1. januar.

OPPDATERING 23. nov: Difi har nå endret sin lukketid fra 4. januar til 1. januar. Artikkelen nedenfor forholder seg til den opprinnelige datoen.

Difi kan melde at Doffin stenges på julaften og ikke åpner igjen før 4. januar. Årsaken er at det skal gjøres endringer for å tilpasse Doffin til det nye regelverket som trer i kraft fra nyttår.

Men hvem jobber vel i romjulen, kan du kanskje si? Svaret er at det er det tydeligvis en god del som gjør. Både i 2014 og 2015 ble det lagt ut rundt 100 kunngjøringer på Doffin i den samme tidsperioden – og husk at i disse årene var det flere fridager enn det vil være i julen 2016 (7 virkedager i 2016 mot 5 i 2015 og bare 3 i 2014).

Hvilket regelverk som skal benyttes følger av når konkurransen ble kunngjort. Dermed kan man jo tenke seg at mange uansett vil ønske å vente med kunngjøringer til 2017, fordi innkjøperne da kan ta i bruke nye, og til dels forenklede regler og høyere terskelverdier.

Men medaljen har et par baksider: alle de som jobber intenst med å få konkurransegrunnlag klar til kunngjøring før nyttår får det nå plutselig enda mer travelt. Rekker de ikke kunngjøre før julaften, må de skrive om konkurransegrunnlaget slik at det stemmer med nytt regelverk. Det er jo også slik at for tjenestekonsesjoner og enkelte uprioriterte tjenester kan det kanskje være en fordel å kunngjøre i henhold til dagens regelverk.

Du er herved varslet. En ting er ihvertfall sikkert: For de fleste av oss vil Doffin-stengningen bidra til en ekstra fredelig romjulsfeiring.