Vi bruker EHF. Gjør du?

ehf
Du kan være ett klikk unna hel-elektronisk fakturering!

Nå kan du sende faktura til Innkjøpskontoret AS helt elektronisk i EHF. Når våre kunder støtter EHF, sender vi også utgående faktura som EHF. Da blir alt enkelt og helt digitalt. Enklere vei til elektronisk faktura er det vanskelig å forestille seg.

På NHOs frokostseminar «Digital Samhandling» viste Direktoratet for Forvaltning og IKT (DIFI) hvor enkelt det var å komme i gang med elektronisk faktura. Da vi kom hjem fra seminaret, sjekket vi om vi også kunne ta dette i bruk. I løpet av en knapp time hadde vi gjort om hele driften vår til det nye formatet EHF – så enkelt var det!

Det første vi gjorde var å se om regnskapssystemet vårt håndterte EHF. I likhet med svært mange andre norske regnskapssystemer, så gjorde også vårt det. Funksjonen «send som EHF» lå der og sov i faktureringsmodulen. Det var bare å slå den på!

Deretter sjekket vi hvor mange av våre kunder som kunne motta EHF-faktura. Det viste seg at flere kunne det. Det var bare å slå de opp i DIFIs oversikt, og deretter skru på valget i vårt system slik at neste faktura ble sendt i EHF.

Til slutt spurte vi oss selv: hva om noen ønsker å sende oss en faktura i EHF-format? For å få til dette, måtte vi selvsagt også selv stå i DIFIs oversikt. ELMA, heter den. En rask epost til leverandøren av regnskapssystemet vårt var alt som skulle til. Nå ligger vi der, vi også!

Det var alt. Etter hvert som vi får nye kunder, vil vi selvsagt sjekke om vi kan sende faktura som EHF der også. Resten går av seg selv.

Så nå er det din tur. Her er det du må gjøre:

  1. Støtter regnskapssystemet/fakturamodulen vår EHF?
  2. Har vi kunder som ligger i ELMA?
  3. Ligger vi selv i ELMA?

Det er alt!

EHF er forkortelse for «e-handelsformat», og er et nasjonalt, åpent format for å kunne sende og motta fakturaer. Det koster ingenting i seg selv og er altså tilgjengelig for alle – både offentlige og private. Registrering i ELMA er også gratis. Formatet er basert på et større europeisk samarbeid, så dette er ikke bare noe lille Norge holder på med.

Så, hva venter du på? Grip tak i nærmeste økonomiansvarlige i din bedrift og sett i gang nå!

Ring oss gjerne hvis du lurer på noe! Her kan du lese mer om EHF.